środa, 25 czerwca 2014

marchewka + słonecznik + pomarańcza + imbir +czosnek + curry + sól himalajska + cayenne

koktajl warzywny = pyszna zupa na surowo
 http://zielonekoktajle.blogspot.com/2014/06/marchewka-sonecznik-pomarancza-imbir.html


Składniki:

młode marchewki,
namoczone ziarna słonecznika,
kawałek pomarańczy
świeży imbir
czosnek
curry
sól himalajska
pieprz cayenne
i ciepła woda


więcej na: https://www.facebook.com/welcometomagdonald?fref=photo





 


SÓL HIMALAJSKA nadają się jako dodatek do ZIELONYCH KOKTAJLI, jako przyprawa, która złamie smak lub dosmaczy warzywne miksy. Polecamy różową himalajską, bo to najzdrowsza sól świata.

Sól himalajska – co to właściwie jest?
Taka sól wydobywana jest właśnie z najwyższych gór naszej planety. Przewaga soli himalajskiej nad kuchenną polega m.in. na tym, że jest ona wolna od zanieczyszczeń i zawiera podobno ni mniej ni więcej tylko 84 substancje korzystne dla naszego organizmu, w tym minerały, elektrolity i dobroczynne pierwiastki. Kolejnaważna rzecz z solą himalajską polega na tym, że nie jest w żaden sposób przetwarzana chemicznie. Siedzi sobie gdzieś tam pod powierzchnią gór przez tysiące lat i zbiera wszystko to co dobre – być może lizał ją nawet jakiś dinozaur ;).


https://www.facebook.com/events/1506019046281873/
dołącz do naszej akcji na FB KODY RABATOWE dla fanów Zielonych Koktajli


Jeszcze więcej inspiracji znajdziesz w KSIĄŻKACH naszego autorstwa  

kupisz je w każdej dobrze zaopatrzonej księgarni

http://bit.ly/2lXfHflhttp://bit.ly/1PCnhPM



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nasze książki w sprzedaży z rabatem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...