Migdałowe mleko rabarbarowe
Składniki:
laska rabarbaru
1 banan
szklanka waniliowego mleka migdałowego
łyżka miodu lub syropu klonowego
Rabarbar obierz i pokrój w kawałki, po czym lekko podgotuj w mleku migdałowym osłodzonym miodem lub syropem klonowym. Następnie zmiksuj z bananem. Jeżeli użyjesz zwykłego mleka migdałowego dodaj pół łyżeczki ekstraktu z wanilii.
Przepis pochodzi z książki "Zielone Koktajle. 365 przepisów" rozdział KOKTAJLE SEZONOWE, Koktajle rabarbarowe str. 113
Książka "Zielone Koktajle. 365 przepisów"
ukazała się 16 marca 2016 roku
Sprzedała się w ponad 100 tysiącach egzemplarzy
i przez wiele tygodni była na listach bestsellerów w Empiku
W weekend przetestuję ten przepis :D
OdpowiedzUsuń