czwartek, 15 października 2015

olej kokosowy + kakao + mleko roślinne + mąka ryżowa + inka + ksylitol

Gęste, zdrowe, ciepłe kakao bez użycia kupnej czekolady!

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/10/olej-kokosowy-kakao-mleko-roslinne.html


Składniki:

kubek mleka roślinnego
2-3 łyżeczki kakao
2 łyżeczki kawy inki
1-2 łyżeczki ksylitolu
1 łyżeczka mąki ryżowej lub tapioki
szczypta soli
1 łyżeczka oleju kokosowego


1. W garnuszki podgrzać mleko.
2. Wsypać kakao, inkę, ksylitol, sól i mąkę. Wymieszać.
3. Zagotować i kiedy zgęstnieje zdjąć z ognia.


więcej na: https://www.facebook.com/healthomania




Olej kokosowy - największe ZALETY:


Bio Olej Kokosowy - naturalny olej z drzewa życiakorzystnie wpływa na pracę serca i układu krwionośnego, m.in. redukując poziom cholesterolu i zmniejszając ryzyko miażdżycy
 - przyspiesza metabolizm, dzięki czemu nasze ciało spali więcej kalorii w ciągu dnia, co przyczyni się do utraty kilogramów
jest także bogatym źródłem trójglicerydów, które podawane chorym na Alzheimera powodowały poprawę ich stanu zdrowia
pomaga w funkcjach metabolicznych i jest cenioną substancją antybakteryjną, przeciwwirusową i przeciwgrzybiczną




Należy zwrócić uwagę, że fakt iż olej ten zawiera duże ilości tłuszczów nasyconych okazał się nie być jego wadą a zaletą, ponieważ są to w większości średnio-łańcuchowe trójglicerydy (MCT). A kwasu laurynowego, występującego też w mleku matki, w oleju kokosowym jest ponad 50% wszystkich kwasów tłuszczowych. Jest on bardzo dobrze wchłaniany przez organizm, charakteryzuje się zdolnością do szybkiego uwalniania energii, a także korzystnie wpływu na przyswajanie wapnia.
http://sklep.spirulina.pl/produkty/spirulina-maxima-bogactwo-witamin-i-mineralow-z-dodatkiem-jodu?ref=424 Ale to nie wszystkie zalety kwasu laurynowego. Badania wykazały działanie antybakteryjne. Okazuje się również, że przyczynia się do wzrostu zawartości „dobrego” cholesterolu w organizmie (HDL), efektem czego jest obniżenie ryzyka miażdżycy.


więcej poczytasz w zakładce: 
SUPER ŻYWNOŚĆ

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/01/dlaczego-warto-do-koktajli-dodawac-olej.html

Masz chęć na czekoladę lub coś słodkiego? Aby wypić zdrowy szejk czekoladowy zmiksuj zdrowe składniki, nie używaj białego cukru czy czekolady.

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/04/zmiksuj-zdrowy-koktajl-czekoladowy-bez.html




http://zielonekoktajle.blogspot.com/p/jaki-mikser-lub-blender.html




dołącz do naszej akcji na Facebooku:

5 komentarzy:

  1. Dobrze wygląda jutro wypróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie kupiłam olej kokosowy - więc to idealny moment na wypróbowanie tego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie kupiłam olej kokosowy - więc to idealny moment na wypróbowanie tego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń

Nasza książka już w sprzedaży

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...