Jesienny detoks koktajlowy

 Oczyść swoje ciało i umysł z koktajlami!





Czym jest detoks?


Od tysięcy lat towarzyszą ludzkości kuracje oczyszczające, których celem jest przywrócenie równowagi między ciałem, a umysłem. Myślimy o detoksie gdy czujemy spadek formy, mamy problemy z cerą, skórą, wagą lub samoakceptacją. 
Odtruwanie organizmu to pozbycie się wszelkich złogów i oczyszczenie nie tylko ciała, ale i ducha. 

Dieta oczyszczająca pozwala pozbyć się toksyn. Sprawdź, czego nie wiesz o detoksie!

https://zielonekoktajle.blogspot.com/2018/06/3-prawdy-o-detoksie-ktorych-dotad-nie.html

Co daje detoks?


Detoks to najlepszy sposób na przywrócenie ciału harmonii z duchem. Oczyszczając organizm wpływamy na poprawę trawienia, pamięci, koncentrację, wygląd skóry, włosów i paznokci. Usprawniamy pracę narządów wewnętrznych
a zwłaszcza wątroby i nerek.


Dlaczego jesienny detoks to dobry pomysł?


Okres jesienny jest idealny do rozpoczęcia detoksu. Po wakacyjnej rozpuście możemy korzystać z dobrobytu pory roku i miksować produkty, które pomogą nam osiągnąć konkretny cel. 

Jakie produkty miksować podczas jesiennego detoksu?


Jesienią mamy dostęp do naprawdę dużej ilości świeżych, sezonowych produktów, korzystajmy z tego! W zależności od tego co chcielibyśmy oczyścić, wybierajmy:


Na oczyszczanie jelit – kasze, płatki lub otręby zbożowe (orkiszowe, żytnie, owsiane, jaglane), grejpfruty, gruszki, ananas, jabłka, winogrona, suszone śliwki, daktyle, figi, seler, buraki, brokuły, marchew, kapusta, kiełki, nasiona chia, siemię lniane, nasiona babki płesznik i babki jajowatej (tzw. błonnik witalny).


Na oczyszczanie wątroby – ostropest plamisty, imbir, chlorella, pyłek pszczeli, kurkuma, awokado, owoce cytrusowe, pietruszka, jarmuż, seler naciowy, szpinak, buraki.

Na oczyszczanie nerek i prawidłowe funkcjonowanie układu moczowego –  koper, seler naciowy, buraki, marchew, kapusta, cykoria, ogórki, groszek, żurawina, śliwki, jabłka.

Na oczyszczanie krwi – buraki, brukselka, brokuły, kapusta, kalafior, marchew, kukurydza, papryka, pietruszka, por, seler, szpinak, rzepa, jabłka, śliwki (świeże i suszone), winogrona.

Na obniżenie poziomu złego cholesterolu (LDL) – płatki zbożowe, kasze, migdały, orzechy, brokuły, winogrona, awokado, siemię lniane, nasiona chia, nasiona babki płesznik i babki jajowatej (błonnik witalny), zielona herbata, jabłka, marchew, olej kokosowy, ocet jabłkowy, cynamon, ostropest plamisty, jagody goji.


    Chcesz wiedzieć więcej na temat detoksu i jesiennego miksowania koktajli? Już dostępna prawdziwa encyklopedia wiedzy na temat jesiennych koktajli - ebook Jesienne Koktajle! Zobacz, czego się z niej dowiesz:

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Celowane koktajle

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...