kasza jaglana + mleko roślinne + masło z pistacji + miód
Budyń jaglano - pistacjowy dedykowany
wszystkim wielbicielom tych orzeszków, jest pyszny, kremowy i bardzo
prosty w wykonaniu
Składniki:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
2 szklanki mleka roślinnego (u mnie ryżowe)
190 g domowego masła z orzechów pistacji
100 g miodu /syropu z agawy (u mnie rzepakowy)
Kaszę
dokładnie wypłukać, wrzucić do gotującego się mleka, zagotować,
przykryć, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez 60
minut, aby kasza się rozgotowała. Następnie zdjąć z palnika i dodać
masło orzechowe oraz miód. Dokładnie zmiksować, aż powstanie kremowy,
gładki krem i gotowe!
Więcej na: https://www.instagram.com/p/Bvg4_05gr8h/
Czy wiesz, że jaglanka ma mnóstwo wartości odżywczych, upiększających, a nawet leczniczych?
Kasza jaglana, jaglanka, proso to idealny składnik
koktajli, pasuje zarówno w kompozycjach na słodko, jak i wytrawnie.
Łatwo się mieli i nabiera gęstej, kremowej konsystencji, tworząc z
koktajlu budyń lub przy większej ilości płynu pożywny, pełnowartościowy
posiłek.
Kasza jaglana
to jedna z najzdrowszych kasz, zawiera znaczną ilość łatwo
przyswajalnego białka, mało skrobi i wiele witamin. Wyróżnia się przede
wszystkim wysoką zawartością witamin z grupy B, a zwłaszcza B1, B2 i B6,
oraz bogactwem żelaza i miedzi. Zawiera lecytynę, poprawiającą pamięć i
koncentrację, ma też właściwości oczyszczające organizm z toksyn, a
także odchudzające. <kliknij na obrazek>
ANTY ANEMIA to ZDROWE KOKTAJLE ze składnikami z naturalnie wysoką zawartością żelaza, łatwo przyswajalne przez organizm.
Ebook w formacie pdf, który otworzysz na każdym urządzeniu, komputerze, tablecie, telefonie lub wydrukujesz.
Masło orzechowe, niedocenione naturalne źródło energii i białka
Przed treningiem koktajl z
masłem orzechowym doda energii, a w trakcie treningu pozwoli spalić więcej
tkanki tłuszczowej. <kliknij na obrazek>
budyń jaglany to coś co mogę jeść z dowolnymi dodatkami i nigdy mi się nie znudzi! Fajnie, że dajecie też przepisy na inne zdrowe posiłki, nie tylko koktajle :)
OdpowiedzUsuńTo masło pistacjowe jest obłędne, na pewno wypróbuję z budyniem!
OdpowiedzUsuń