Warstwowy zielony koktajl w słoiku na zaparcia i przemianę materii
Składniki:
na warstwę czerwoną:
1 kg truskawek
2 łyżki mieszanki babki płesznik z jajowatą czyli błonnika witalnego
2 łyżki soku z cytryny
na warstwę zieloną:
garść szpinaku
garść jarmużu
2 łyżki soku z cytryny
filiżanka zimnego naparu z pokrzywy
1 łyżka młodego jęczmienia
Więcej na: http://podniebiennepieszczoty.blox.pl/2015/05/Letni-koktajl-dwukolorowy.html
Ostatnio coraz bardziej popularny zwłaszcza jako środek na odchudzanie stał się zielony, młody jęczmień
Jak go spożywać ze smakiem, zwłaszcza w koktajlach
Poręczna forma książki, którą możesz zabrać ze sobą gdziekolwiek chcesz, albo trzymać na blacie w kuchni bez strachu, że się zabrudzi - KSIĄŻKA WACHLARZ!
Ponad 300 przepisów z oznaczoną kalorycznością i makroskładnikami:
Nigdy nie jadłam młodego jęczmienia. Dobre jest ?
OdpowiedzUsuńnie :) smakuje jak sproszkowana trawa, ciężko wypić samodzielnie, bez koktajlu, dlatego tak ważne, jeśli nie potrafisz się przyzwyczaić do tego smaku znaleźć takie połączenie żeby było dla ciebie pyszne, A uwierz w mieszankach z owocami, mlekiem roślinnym, sokami itp jest przepyszne!
UsuńUwielbiam salaty, lecę do sklepu :)
OdpowiedzUsuńNa zdrowie! Korzystajcie!
Usuń