Koktajl dla wszystkich, którzy mają problemy gastryczne ze wskazaniem na suchość żołądka, wrażliwość śledziony-trzustki, częstą zgagę i zaparcia na tle niedoborowym, spowodowanych brakiem właściwej ilości płynów lub krwi w organizmie.
Składniki na 2 szklanki koktajlu
1 owoc kaki
2-3 łyżki stołowe siemienia lnianego
1/2 owocu granatu
10 nasion kopru włoskiego (fenkuła) lub saszetka herbatki z kopru (opcjonalnie)
2 plasterki świeżego imbiru (opcjonalnie)
2 szklanki wody
więcej na: http://gotujzdrowo.com/koktajl-lniany-z-persymona-kaki-i-owocem-granatu/
Czy znasz sposób na obieranie granatu?
zobacz świetne urządzenie do separowania ziaren TUTAJ
Miksujcie w koktajlach granaty, naturalne afrodyzjaki i owoce młodości
Imbir nie tylko dodaje smaku zielonym koktajlom, ale też wzbogaca je we właściwości zdrowotne. W koktajlach warto używać go codziennie.
Polecamy książkę autora koktajlu
"Jaglany Detoks" i inne wydane później
Szukasz więcej inspiracji?
KSIĄŻKI naszego autorstwa kupisz w każdej dobrze zaopatrzonej księgarni
"Zielone koktajle ODCHUDZAJĄCE i DIETETYCZNE. 365 przepisów" gdzie kupić?"Zielone koktajle DETOKS. 365 przepisów" gdzie kupić?
"Zielone koktajle dla MAM i dla DZIECI. 365 przepisów" gdzie kupić?
"Zielone koktajle. 365 przepisów" gdzie kupić?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz