Majowe sezonowe HIT-y, które sprawią, że podreperujesz swoje zdrowie!
Co miksować, gdy mam:
- nadciśnienie
- cukrzycę
- chcę się odchudzać
- mam problemy trawienne
- by mieć mocniejsze kości
- w profilaktyce nowotworowej
- na anemię?
Takich i podobnych pytań otrzymujemy setki...
Dietoterapia to ważne element walki o zdrowie i lepsze samopoczucie. Prawidłowo wdrożona dieta powinna wręcz być nieodłącznym elementem terapii chorób. Oczywiście nie zastąpi ona wskazań lekarza, ale powinna być elementem uzupełniającym i co ważne profilaktycznym! W tym wpisie pokażemy jaki wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie mogą mieć miksowane sezonowe majowe produkty i podamy też przydatne przepisy, abyś mógł/a od teorii przejść od razu do praktyki ;)
Majowe TOP produkty:
- Miksuj w swoich koktajlach szparagi, bo ma pozytywny wpływ np. na:
- układ pokarmowy;
- obrzęki — przeciwdziałają im;
- ogólny stan organizmu — spowalniają procesy starzenia;
- są też naturalnym afrodyzjakiem.
- Miksuj w swoich koktajlach botwinę, bo ma pozytywny wpływ np. na:
- sprawność umysłową - zdolność do koncentracji;
- układ nerwowy - łagodzi stres;
- poziom żelaza we krwi;
- ciśnienie krwi - reguluje je.
- Miksuj w swoich koktajlach kalarepę, bo ma pozytywny wpływ np. na:
- wzrok;
- redukcję zbędnych kilogramów;
- prewencję nowotworową;
- oczyszczanie organizmu z toksyn.
- Miksuj w swoich koktajlach szczaw, bo ma pozytywny wpływ np. na:
- odporność;
- obrzęki — przeciwdziałają im;
- układ trawienny;
- poziom żelaza we krwi.
- Miksuj w swoich koktajlach szczypiorek, bo ma pozytywny wpływ np. na:
- odporność;
- stan kości;
- prewencję nowotworową.
- Poręczna forma książki, którą możesz zabrać ze sobą gdziekolwiek chcesz, albo trzymać na blacie w kuchni bez strachu, że się zabrudzi - KSIĄŻKA WACHLARZ!
Ponad 300 przepisów z oznaczoną kalorycznością i makroskładnikami:
- Część 2 z przepisami i poradami na konkretne schorzenia zdrowotne
Porady i przepisy na zdrowe koktajle:
aż 150 PRZEPISÓW dotyczących 30 ZAGADNIEŃ ZDROWOTNYCH
Bardzo ciekawa sprawa. Uważam, że warto mieszać, testować i miksować.
OdpowiedzUsuń