Koktajl jaglano - śliwkowy z nutą kokosa i cynamonu
Składniki na 2 duże porcje:
3/4 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
duży i dojrzały banan
8 śliwek węgierek
szkl. mleka migdałowego
łyżka oleju kokosowego
2 łyżki podprażonych płatków migdałów
szczypta cynamonu
więcej na: http://qchniazdrowia.pl/blog/blog/2014/08/15/koktajl-jaglano-sliwkowy-z-nuta-kokosa-i-cynamonu/
Olej kokosowy korzystnie wpływa na pracę serca i układu krwionośnego, m.in.
redukując poziom cholesterolu i zmniejszając ryzyko miażdżycy.
Warto
również wiedzieć, że jest także bogatym źródłem trójglicerydów, które
podawane chorym na Alzheimera powodowały poprawę ich stanu zdrowia.
Ze względu na silne właściwości antygrzybiczne olej kokosowy pomaga
zwalczyć uciążliwą grzybicę stóp zwaną „stopą sportowca” czy „stopą
atlety”.
Olej kokosowy jest polecany m.in. przy przeziębieniach, osobom o
osłabionej odporności, cierpiącym na anemię, walczącym z nadwagą, a
także mającym problemy z układem trawiennym. Osoby cierpiące na alergię
mogą niewielką ilość oleju wcierać sobie do nosa, aby złagodzić męczące
objawy uczulenia.
Przepisy, pomysły i inspiracje na proste i pyszne zielone koktajle, szejki, smoothies, smufi, smuti :) Zrób sobie samemu pyszny zielony koktajl, zmiksuj zieleninę z owocami i ciesz się życiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ooo tak, migdały, banan, a do tego jeszcze pyszne śliwki! :)
OdpowiedzUsuńniebo w gębie :)
Usuńdeserek wart wypróbowania ! :)
OdpowiedzUsuńdeserek, śniadanko czy podwieczorek, na prawie każdy posiłek się nada :)
Usuń