Zmiksuj koktajle ze strączkami, które są źródłem białka i innych wartości odżywczych!
Właściwości zdrowotne strączków, czyli dlaczego właściwie powinniśmy je włączyć do swojej diety?
Rośliny strączkowe są jednym z najbardziej wartościowych źródeł białka roślinnego i błonnika, a jednocześnie są niskokaloryczne i zawierają wiele składników odżywczych, takich jak witaminy i minerały.
Dodatkowo zawierają niewielką ilość tłuszczu, co czyni je doskonałym źródłem białka i innych wartości odżywczych dla osób, które chcą ograniczyć spożycie mięsa lub całkowicie z niego zrezygnować.
Rośliny strączkowe są bogate w witaminy i minerały, takie jak żelazo, cynk i magnez.
Oto kilka korzyści z wprowadzenia strączków do Twojego menu:
1️⃣ Źródło wysokiej jakości białka — idealne dla wegan i wegetarian, ale nie tylko!
2️⃣ Obniżają poziom cholesterolu — dbają o Twoje serce!
3️⃣ Wzmacniają układ odpornościowy — mniej infekcji, żyj pełnią życia!
4️⃣ Błonnik — doskonały dla zdrowia jelit i utrzymania prawidłowej wagi.
5️⃣ Bogactwo witamin i minerałów - zaobserwuj korzyści zdrowotne i urodowe!
Przepisy na koktajle z roślinami strączkowymi znajdziesz w naszym ebooku Proste Koktajle ze strączkami.
Zebraliśmy w jednym miejscu 35 najlepszych przepisów na koktajle ze strączkami w formie ebooka:
Dlaczego koktajle ze strączkami?
Koktajle dadzą nam możliwość przemycenia do diety zarówno strączków, jak i innych warzyw i owoców.
Często słyszymy, że niemożliwym jest skomponowanie dobrze zbilansowanych koktajli z naturalnymi źródłami białka, a to nieprawda :)
Dlatego też stworzyliśmy pozycję, która udowadnia, że można miksować strączki w prosty sposób, różnorodnie i tanio!
Absolutnie rewelacyjna i niesamowicie atrakcyjna dieta. A posiłek bardzo skuteczny.
OdpowiedzUsuń