Muszkatołowa kaszka jaglana, koktajl z książki "Zielone Koktajle 365 przepisów"
Składniki:
1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 dojrzały banan
szklanka mleka ryżowego
1 łyżka miodu
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej
Zmiksuj wszystkie składniki. Mimo, że koktajl rozgrzewa nawet na zimno, możesz go pić także na ciepło, jeśli zmiksujesz świeżo ugotowaną (jeszcze ciepłą) kaszę jaglaną
Przepis pochodzi z książki "Zielone Koktajle. 365 przepisów" str. 138
ukazała się 16 marca 2016 roku, obecnie dostępna w wersji odświeżonej
Sprzedała się w ponad 100 tysiącach egzemplarzy
i przez wiele tygodni była na listach bestsellerów w Empiku
Pozostałe książki z serii 365 przepisów znajdziesz TUTAJ
Ciekawy pomysł, nigdy nie wykorzystywałam kaszy jaglanej do koktajlu. :)
OdpowiedzUsuńEksperymentowałam z kaszą i polecam!
OdpowiedzUsuń