Autorką zdjęcia jest Viktoria Oszczanowska / Vi&Raw
Składniki:
1/2 szklanki wody
1 łyżka surowego miodu
1/3 szklanki nasion chia
2 łyżki kakao
1 szklanka mleka z migdałów
Zmiksuj i pij na zdrowie.
więcej na stronie autorki zdjęcia i przepisu: http://viandraw.pl/2014/11/25/raw-wspanialy-czekoladowy-budyn-z-nasion-chia/
Chcesz mieć przepis pod ręką np. na lodówce?
Nasiona SZAŁWI HISZPAŃSKIEJ (Chia) to małe niepozorne ziarenka bogate źródło
witamin, minerałów, błonnika czy białka. Dodatkowo kryją w sobie potężną
dawkę energii.
Nasiona te pochodzą z Ameryki Południowej. Aztekowie
uważali, że jest to pokarm pomocny w utrzymaniu dobrej kondycji
fizycznej oraz bystrości umysłu. Przez wieki nasiona chia były używane
także jako podstawowe pożywienie dla Indian z południowo-zachodniej
części dzisiejszego Meksyku. Mogli spożyć zaledwie 1 łyżeczkę na dzień i
maszerować 24 godziny bez przerwy.
to musi być dopiero ciekawy smak ;)))
OdpowiedzUsuńto jest PRZEPYSZNE, naprawdę można się zakochać, koniecznie spróbuj, odlot!
UsuńCiekawy blog, postanowiłam nominować Cię do Liebster Blog Award, więcej info pod tym linkiem:
OdpowiedzUsuńhttp://shynessinthecity.blogspot.com/2014/12/3-liebster-blog-award.html?m=1 mam nadzieję że przyłączysz się do zabawy, wesołych Świąt!
Link nie działa :(
OdpowiedzUsuńBarbaro juz poprawione :) W międzyczasie autorka bloga zmieniła domenę i teraz przepis jest pod innym adresem :)
Usuń