Koktajl wzmacniający odporność z chlorellą i świeżą kurkumą
Składniki:
1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z marchewki
1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z czerwonych pomarańczy
sok z 1/2 cytryny
świeża kurkuma, ok. 1 cm korzenia
garść liści jarmużu
1/2 łyżeczki chlorelli
Zmiksuj i pij na zdrowie!
Więcej u Pauliny Ożarek na: https://www.instagram.com/p/BCr9yHxAGpu/
Chcesz mieć przepis pod ręką np. na lodówce?
Więcej u Pauliny Ożarek na: https://www.instagram.com/p/BCr9yHxAGpu/
Czy sproszkowana chlorella w Twoim zielonym koktajlu to zielona alga, która zdziała cuda?
na pewno zrobię taki koktajl ale z pominięciem jarmużu. Jakoś ciężko jest mi go zawsze zblenderować :D
OdpowiedzUsuńmoże pora zainwestować w porządny blender? W takim porządnym miksuje się on do konsystencji kremowego smoothie i nie czuć nic a nic :)
UsuńEkstra! :) Na pewno wypróbuję :) Pozdrowionka!
OdpowiedzUsuńEkstra pomysł na koktajl :) Zrobiliśmy naszym podopiecznym z Zielonej Brygady i muszę powiedzieć, że bardzo im zasmakował :) Na szczęście zapomniały o niezdrowej coli czy słodkich sokach – wystarczy, że kuchnia wyciśnie taki własny sok na specjalną prośbę :) Pozdrawiamy i na pewno będziemy tu częściej wpadać!
OdpowiedzUsuńSuper przepis – ale ja też zrobiłam bez jarmużu. Nie chodzi o blender, ale o smak. Jakoś ten jarmuż nigdy mi nie podszedł, nie wiem dlaczego :/ Ale pozostałe składniki ekstra! Wzięłam do pracy do agencji dam-wid i wystarczyło dać łyk koleżankom, żeby z telefonów sprawdzały tego bloga ;) Ale im właśnie „czegoś brakowało”, więc obstawiam ten jarmuż :D
OdpowiedzUsuń