Warzywny koktajl - minimum składników, maksimum smaku i wartości
Składniki:
3-4 młode słodkie duże marchewki (najlepiej z targu lub z własnego ogródka razem z nacią)
natka z tych marchewek
2 kapsułki soku z trawy pszenicznej lub soku z trawy jęczmiennej
szklanka wody
Zmiksuj wszystkie składniki lub wyciśnij sok z marchewek i natki i wtedy nie uzupełniaj już dodatkowo wodą.
Pyszne, młode marchewki i ich wspaniała natka! Jej lekko gorzkawy smak (ze względu na dużą zawartość potasu) zostanie spacyfikowany słodką marcheweczką. Liście marchwi są jak najbardziej jadalne i mają wiele odżywczych składników - są bogate w białko, minerały i witaminy. Zawierają 6 razy więcej witaminy C niż korzeń(!) i są doskonałym źródłem potasu oraz wapnia. Liście mają właściwości antyseptyczne i z powodzeniem możesz je miksować z ulubionymi składnikami na sok czy koktajl oraz/lub używać do płukania jamy ustnej.
Polecamy e-book SEKRETY ZIELONYCH KOKTAJLI, z
którego dowiesz się co dobrego mogą zrobić dla Ciebie zielone koktajle
i jak dzięki nim możesz przestać chorować, poprawić zdrowie swoje i
swoich bliskich, zaoszczędzić mnóstwo czasu, a nawet zrzucić zbędne
kilogramy napisany przez miłośników zdrowego stylu życia Marysię i
Tomka z bloga "Jak zdrowo żyć?"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz