kasza jaglana + mleko roślinne + mango + rodzynki

Koktajl jaglany na odśluzowanie organizmu

https://zielonekoktajle.blogspot.com/2018/10/kasza-jaglana-mleko-roslinne-mango.html


Składniki:

2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
1 szklanka mleka roślinnego

1 małe mango (gdy będzie mrożone zmiksuje się lepsza, bardziej gęsta i kremowa konsystencja koktajlu)
garść rodzynek

Zmiksuj i rozkoszuj się smakiem!

Więcej na: http://mojagaleriasmaku.blogspot.com/2017/03/koktajl-jaglany-z-mango.html


ANTY ANEMIA to ZDROWE KOKTAJLE ze składnikami z naturalnie wysoką zawartością żelaza, łatwo przyswajalne przez organizm.


Ebook w formacie pdf, który otworzysz na każdym urządzeniu, komputerze, tablecie, telefonie lub wydrukujesz.


Czy wiesz, że jaglanka ma mnóstwo wartości odżywczych, upiększających, a nawet leczniczych?

Kasza jaglana, jaglanka, proso to idealny składnik koktajli, pasuje zarówno w kompozycjach na słodko, jak i wytrawnie. Łatwo się mieli i nabiera gęstej, kremowej konsystencji, tworząc z koktajlu budyń lub przy większej ilości płynu pożywny, pełnowartościowy posiłek.
 
Kasza jaglana to jedna z najzdrowszych kasz, zawiera znaczną ilość łatwo przyswajalnego białka, mało skrobi i wiele witamin. Wyróżnia się przede wszystkim wysoką zawartością witamin z grupy B, a zwłaszcza B1, B2 i B6, oraz bogactwem żelaza i miedzi. Zawiera lecytynę, poprawiającą pamięć i koncentrację, ma też właściwości oczyszczające organizm z toksyn, a także odchudzające.
<kliknij na obrazek>

1 komentarz:

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...