poniedziałek, 17 października 2016

chia + mleko migdałowe + banan + maliny + borówki

Malinowy pudding chia - deser doskonały

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/10/chia-mleko-migdaowe-banan-maliny-borowki.html


Składniki:

na pudding chia:
2 łyżki nasion chia
200 ml domowego mleka migdałowego
łyżeczka syropu z agawy

na pudding malinowy:
1 banan
szklanka malin
kilkanaście borówek
30 ml mleka migdałowego

do przybrania:
kilka malin i borówek
łyżka jagód goji
łyżeczka płatków kokosowych
łyżeczka płatków owsianych
pół łyżeczki nasion chia
4 migdały


więcej na: http://pysznekadry.blogspot.com/2015/05/pudding-chia-z-malinami.html








NASIONA CHIA czyli nasiona szałwi hiszpańskiej idealnie nadają się jako dodatek do ZIELONYCH KOKTAJLI.
Przede wszystkim są tzw. super żywnością (czyli charakteryzujące się dużą zawartością cennych dla organizmu składników) oraz zwiększają gęstość i nadają konsystencję koktajlom. Dzięki swojej właściwości absorpcji płynów, odpowiednio wcześniej namoczone i dodane do koktajlu uwalniają wodę stopniowo w organizmie przedłużając poziom i stopień nawilżenia.

Smak nasion CHIA jest w sumie żaden, smakują tym płynem, którym zostały wcześniej namoczone (9-cio krotnie zwiększają bowiem swoją objętość w płynie w ciągu kilkunastu-kilkudziesięciu minut). Jeśli namoczysz je więc w wodzie, nie będą miały smaku, jedynie galaretowata konsystencję, jeśli w soku owocowym smakować będą owocowo, a jeśli np. w mleku roślinnym to tymże mlekiem, proste. Nasiona szałwii hiszpańskiej nie zmieniają więc smaku zielonych koktajli, jeśli dodasz je bez namaczania to po kilkunastu minutach wchłoną płyn koktajlu i go mocno zagęszczą.

więcej o nasionach CHIA: https://www.facebook.com/notes/zielone-koktajle/nasiona-chia/633581440122021





Jak zrobić najprostszy pudding z chia (szałwii hiszpańskiej) 
i dlaczego Ci nie wychodzi?
http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/12/jak-zrobic-najprostszy-pudding-z-chia.html


Jagody GOJI obfitujące w całe mnóstwo składników odżywczych, witamin i minerałów są one kompletnym źródłem białka, a przy tym są niskokaloryczne. Zawierają kilkanaście różnych aminokwasów, oraz 21 pierwiastków śladowych – między innymi cynk, żelazo, wapń, german (posiada działanie antyrakowe), selen, fosfor. Słyną z dużej ilości witaminy C oraz żelaza.. W ich skład wchodzą, także takie witaminy jak B1,B2, B6 oraz witamina E. Jest to najbogatsze źródło karotenoidów, w tym Beta-karotenu. W goji znajdują się niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolowy, który jest pomocny w odchudzaniu oraz kwas omega 6. Z kolei zawarty w goji  beta-sitosterol, obniża poziom cholesterolu.

więcej o jagodach GOJI: https://www.facebook.com/notes/zielone-koktajle/jagody-goji/650820241731474

 

 

Jesień w Polsce to bogactwo świeżych warzyw i owoców. 

Oto lista 75 najlepszych, które możesz użyć miksując zielone koktajle.




http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/11/jak-zrobic-samodzielnie-w-prosty-szybki.html


http://jakzdrowozyc.pl/e-book-sekrety-zielonych-koktajli/?ref=4


Polecamy e-book SEKRETY ZIELONYCH KOKTAJLI, z którego dowiesz się co dobrego mogą zrobić dla Ciebie zielone koktajle i jak dzięki nim możesz przestać chorować, poprawić zdrowie swoje i swoich bliskich, zaoszczędzić mnóstwo czasu, a nawet zrzucić zbędne kilogramy napisany przez miłośników zdrowego stylu życia Marysię i Tomka z bloga "Jak zdrowo żyć?


3 komentarze:

  1. super propozycja, jeszcze takiego mixa nie miałam okazji próbować :) w ogóle to nie próbowałam jeszcze nigdy nasion chia, muszę to zmienić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny blog zapraszam na swój: http://filmowyzbiornik.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ to pięknie wygląda *.* Takie śniadanie to sama przyjemność :))

    OdpowiedzUsuń

Nasza książka już w sprzedaży

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...