czwartek, 13 listopada 2014

ziarna kakaowca + woda kokosowa + banan + amarantus + daktyle

 Koktajl szczęścia z dużą ilością magnezu



Składniki:
200 ml woda kokosowa
1 banan
1 łyżka amarantusa
3 daktyle 
2 łyżki SUPER COCOA sproszkowane ziarna kakaowca

Kakao poza niespotykaną nigdzie indziej w przyrodzie ilością magnezu jest również najbogatszym źródłem antyoksydantów przebijając ponad dziesięciokrotnie dzikie jagody, które zajmują drugie miejsce na podium.
Całkiem sporo ma też w sobie chromu, cynku, kwasów Omega 6 i serotoniny. 
Kakao znane jest jako niezrównany poprawiacz nastroju, znakomity środek relaksacyjny , afrodyzjak czy nawet wspomagający uduchowienie element ceremonii religijnych. Ach, no i oczywiście smakuje wybornie stanowiąc podstawę jednego z najlepszych wynalazków w historii ludzkości czyli czekolady, która wcale nie musi być równoznaczna z niezdrowym produktem zaśmiecającym nasz organizm. 
Musimy jednak uważać, by kupując kakao wybierać te nieprzetworzone termicznie, czyli takie które zostało utarte z wysuszonych naturalnie orzechów kakaowca zachowując te wszystkie cenne składniki, o których mówimy.



BIO SUPER KAKAO
My polecamy SUPER COCOA sproszkowane ziarna kakaowca z firmy: http://www.diet-food.pl  
na kod: zielonekoktajle uzyskacie 10% rabatu

Więcej o kodach rabatowych tutaj: http://zielonekoktajle.blogspot.com/p/kody-rabatowe.html


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nasza książka już w sprzedaży

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...